Молитва када се здравствено стање погоршава

(молитва за болесника)

О, Господе Исусе Христе, Спаситељу наш, који си ради нас рођен и ради нас био гладан и жедан, ради нас си био исмејаван и шибан и овенчан трновим венцем, ради нас си страдао и умро на крсту, жртвовао Свој Божански живот ради нашег спасења. Пошто си дозволио да и Твој слуга ________ (име болесника) учествује у Твом страдању, даруј му да учествује у Твојој милости. Нека Твоје ране исцеле ране његовог страдања. Нека Твоја Света Крв опере мрље његових грехова. Нека Твоја Божанска праведност одагна од њега сваку неправедност. Погледај моју веру у Тебе и веру нас који се молимо и даруј му по Твојој милости, а не по његовој заслузи, оно што је за њега најбоље.

Са погоршањем његове болести нека се повећа Твоја сила и Твоја моћ. Нека се не поколеба вера његова и не ослаби нада његова и не охлади љубав његова.

Не допусти, Господе, да због страха од мука и смрти, изгуби наду у Тебе или изгуби храброст или вољу да се бори против болести и греха. Нека поглед његов буде управљен на Тебе све до самог краја и нека Теби вапије као што си и Ти са крста вапијао Оцу: „У руке Твоје, Добри Оче, предајем дух Свој!“ Благослови га да уђе у Твоје Вечно Царство где сијају божанском славом сви Твоји свети. Јер си Ти страдао да бисмо ми били излечени, ти си умро да бисмо ми живели, стога Ти упућујемо хвалу и славу са Оцем, који Те је послао, и Твојим Пресветим Духом, који нас ојачава да учествујемо и у Твојим страдањима, сада и свагда и у векове векова. Амин!

(молитва за болесницу)

О, Господе Исусе Христе, Спаситељу наш, који си ради нас рођен и ради нас био гладан и жедан, ради нас си био исмејаван и шибан и овенчан трновим венцем, ради нас си страдао и умро на крсту, жртвовао Свој Божански живот ради нашег спасења. Пошто си дозволио да и Твој слуга ________ (име болеснице) учествује у Твом страдању, даруј јој да учествује у Твојој милости. Нека Твоје ране исцеле ране њеног страдања. Нека Твоја Света Крв опере мрље њених грехова. Нека Твоја Божанска праведност одагна од ње сваку неправедност. Погледај моју веру у Тебе и веру нас који се молимо и даруј јој по Твојој милости, а не по њеној заслузи, оно што је за њу најбоље.

Са погоршањем њене болести нека се повећа Твоја сила и Твоја моћ. Нека се не поколеба вера њена и не ослаби нада њена и не охлади љубав њена.

Не допусти, Господе, да због страха од мука и смрти, изгуби наду у Тебе или изгуби храброст или вољу да се бори против болести и греха. Нека поглед њен буде управљен на Тебе све до самог краја и нека Теби вапије као што си и Ти са крста вапијао Оцу: „У руке Твоје, Добри Оче, предајем дух Свој!“ Благослови је да уђе у Твоје Вечно Царство где сијају божанском славом сви Твоји свети. Јер си Ти страдао да бисмо ми били излечени, ти си умро да бисмо ми живели, стога Ти упућујемо хвалу и славу са Оцем, који Те је послао, и Твојим Пресветим Духом, који нас ојачава да учествујемо и у Твојим страдањима, сада и свагда и у векове векова. Амин!

Нема коментара:

Постави коментар