Молитва за оне који страдају од страсти дроге

О, Пресвета Богомајко, Неисцрпни Изворе милости и доброте! Теби као Оној која је доживела највећи бол од како људски род постоји, јер су Сина Твога невиног распели бездушници, припадамо и целивајући Твоје Свете Ноге, са сузама вапимо:

Сагрешисмо, сагрешисмо и у бездан паклени пропадосмо и ако нам ти не пружиш руку помоћи, ми више никад светлост видети нећемо. Ми смо, Мајко Пресвета, мислили да се до лепоте може доћи и без Бога, па смо кушајући отров паклени, постали робови у тешке ланце оковани. За оно мало лажне, привидне среће, ми смо душу предали не једном ђаволу, већ легиону. Јер кад само помислимо да се одрекнемо дроге, читав нас легион опколи и не дозвољава да се ослободимо тих ланаца. Али, знајући да си Ти Царица Небеска и да они беже од Тебе као од огња, свеумилно Те молимо: Опрости, Пресвета, безброј пута опрости и не одврати лице Твоје од нас огубаних у ову злу страст, већ и на нама свегрешнима покажи Своје безмерно милосрђе. Бљесни муњом Своје силе и љубави, сагори у душама нашим сваки корен ове зле страсти, пробуди у нама дах вечнога живота и отвори умне очи срца наших да би се Теби приклањали довека и Твоме Сину који Те је тако величанствено уздигао у светости и милосрђу. Огради нас Твојом благодаћу, Мајко Пресвета, да нас ови зли демони не прогутају од беса што више нећемо њих да служимо. И дај нам снаге да овај покајнички пут никад више не напуштамо, већ да до последњег даха свог захваљујемо Теби, Свецарице, што нас избављаш из пакла и овога и онога света.

Али, Мајко, Свемајко, многи од наших ближњих су овим отровом напустили свет и у вечне паклене муке отишли. Пошто је Твоја моћ бескрајна, са страхом, али и са надом Те молимо, сиђи и до најдоњих дубина таме паклене и сузама Твојим и нашим уми и обели душе наших чеда, браће и сестара, и уведи их ближе Божијој светлости, како би једном можда и били спашени и свемилошћу Твојом и сведобротом, стали Богу и Теби с десне стране.

О, Пресвета, не одбаци ове речи у тузи Теби упућене, због наше свегрешности, већ као Нежна Мајка Милостивог Бога, смилуј се и на нас и помози нам, онако како Ти мислиш да је најбоље за нас. Поведи нас путем истине и правде, уведи нас у Цркву да у њој непрестано са свима Светима опевајући Тебе и милост Твоју, славимо и Сина Твога Господа нашег Исуса Христа, са Оцем и Духом Светим, сада и увек и у векове векова. Амин.



Нема коментара:

Постави коментар