Молитва анђелима и свима светима

Молитвама Оне Која Те је родила, Христе, мученика Твојих, апостола и пророка, и праведника и свих светих упокој преминулог раба Твојега. (Богордичен)

За мушко:

Свети Архангели и Ангели Божији, који сте послати да помогнете онима који желе задобити спасење, и све Силе Небесне, Херувими и Серафими, Престоли и Господства, Начала и Власти! Молим вас као пламене молитвенике, и свих који се моле крепке и моћне узоре, принесите и нашу молитву Господу, узнесите је Престолу Његовом, за преминулог раба Његовог (име); молите скупа с нама Оца и Сина и Светога Духа да му да Господ опроштај и остављење сагрешења; умолите Га као Милостивог Судију да не сустигне преминулога мач гнева Његовог, да га развесели Господ у светлости Светих Својих, и да заједно са вама и преминули прослави и усхвали Пресвето и великолепно Име у Тројици слављенога Бога у векове векова.

И ви, сви свети, који сте боравили на земљи као Анђели у телу, сада се радујете у граду Бога Живога, Небеском Јерусалиму, поставши небески људи! Молим вас као небожитеље који имају смелости предстати Престолу Вишњега Цара и Бога нашега, као пријатеље Божије и блиске Богу, молим вас сви свети: молите се заједно са нама за преминулог раба Божијег (име), да му да Господ опроштај и остављење грехова, и покој у насељима Својим.

Часни и славни Пророче и Претечо, Крститељу Христов Јоване, и сви свети и славни пророци и свехвални апостоли! Молите Господа, Којега као Спаситеља проповрдасте у свету, да приведете преминулога, увек помињанога од нас раба Божијег (име) од његове обузетости у овом житејском мору искушења, саблазни и беда ка тихом и безметежном пристаништу.

Свети мученици, који сте својом крвљу посведочили вашу крепку и неизрециву љубав према Господу! Молие Свештедрог Бога да ради пламениј молитава ваших очисти од грехова преминулога раба Божијега (име) и да га сподоби ући у Царство Небеско. Молите Праведног Судију да прими ради ваших светих молитава, отишллог к Њему раба Својега (име) милостиво на небесима, и да га настани у рају, у месту светлом, у месту покоја, месту вечне радости. Амин.


За женско:

Свети Архангели и Ангели Божији, који сте послати да помогнете онима који желе задобити спасење, и све Силе Небесне, Херувими и Серафими, Престоли и Господства, Начала и Власти! Молим вас као пламене молитвенике, и свих који се моле крепке и моћне узоре, принесите и нашу молитву Господу, узнесите је Престолу Његовом, за преминулу рабу Његову (име); молите скупа с нама Оца и Сина и Светога Духа да јој да Господ опроштај и остављење сагрешења; умолите Га као Милостивог Судију да не сустигне преминулу мач гнева Његовог, да је развесели Господ у светлости Светих Својих, и да заједно са вама и преминула прослави и усхвали Пресвето и великолепно Име у Тројици слављенога Бога у векове векова.

И ви, сви свети, који сте боравили на земљи као Анђели у телу, сада се радујете у граду Бога Живога, Небеском Јерусалиму, поставши небески људи! Молим вас као небожитеље који имају смелости предстати Престолу Вишњега Цара и Бога нашега, као пријатеље Божије и блиске Богу, молим вас сви свети: молите се заједно са нама за преминулу рабу Божију (име), да јој да Господ опроштај и остављење грехова, и покој у насељима Својим.

Часни и славни Пророче и Претечо, Крститељу Христов Јоване, и сви свети и славни пророци и свехвални апостоли! Молите Господа, Којега као Спаситеља проповрдасте у свету, да приведете преминулу, увек помињану од нас рабу Божију (име) од њене обузетости у овом житејском мору искушења, саблазни и беда ка тихом и безметежном пристаништу.

Свети мученици, који сте својом крвљу посведочили вашу крепку и неизрециву љубав према Господу! Молие Свештедрог Бога да ради пламениј молитава ваших очисти од грехова преминулу радби Божију (име) и да је сподоби ући у Царство Небеско. Молите Праведног Судију да прими ради ваших светих молитава, отишлу к Њему рабу Своју (име) милостиво на небесима, и да је настани у рају, у месту светлом, у месту покоја, месту вечне радости. Амин.

Нема коментара:

Постави коментар