Молитва пред операцију

(Молитва болесника)

Господе Исусе Христе, Боже наш, Ти Си стрпљиво поднео шибање и рањавање Свога Најсветијег Тела и можеш да лечиш духовне и телесне ране својих грешних створења. Милостиво погледај на мене, слугу Твога, који очекује да моје тело буде повређено медицинским средствима ради личног добра и душевне и телесне користи. Благослови руке оних који ће ме оперисати и оних који ће им помагати, дајући им Својом Небеском благодаћу и покровитељством мудрост и спретност. Даруј ми снагу да поднесем све што Ти, Господе, дозволиш да ми се деси. Теби присносим веру и љубав, уздајући се да ће Твоја Света воља увек управљати мојим животом. Јер Си Ти Бог милости и спасења и Теби славу узносим, о Христе Господе, са Твојим Предвечним Оцем и Пресветим, Добрим и Животодавним Духом, сада и увек и у векове векова. Амин!

(Молитва за болесника)

Господе Исусе Христе, Боже наш, Ти Си стрпљиво поднео шибање и рањавање Свога Најсветијег Тела и можеш да лечиш духовне и телесне ране својих грешних створења. Милостиво погледај на њега, слугу Твога, који очекује да његово тело буде повређено медицинским средствима ради личног добра и душевне и телесне користи. Благослови руке оних који ће га оперисати и оних који ће им помагати, дајући им Својом Небеском благодаћу и покровитељством мудрост и спретност. Даруј му снагу да поднесе све што Ти, Господе, дозволиш да му се деси. Теби присносим веру и љубав, уздајући се да ће Твоја Света воља увек управљати његовим животом. Јер Си Ти Бог милости и спасења и Теби славу узносим, о Христе Господе, са Твојим Предвечним Оцем и Пресветим, Добрим и Животодавним Духом, сада и увек и у векове векова. Амин!

(Молитва за болесницу)

Господе Исусе Христе, Боже наш, Ти Си стрпљиво поднео шибање и рањавање Свога Најсветијег Тела и можеш да лечиш духовне и телесне ране својих грешних створења. Милостиво погледај на њу, слугу Твога, који очекује да њено тело буде повређено медицинским средствима ради личног добра и душевне и телесне користи. Благослови руке оних који ће је оперисати и оних који ће им помагати, дајући им Својом Небеском благодаћу и покровитељством мудрост и спретност. Даруј јој снагу да поднесе све што Ти, Господе, дозволиш да јој се деси. Теби присносим веру и љубав, уздајући се да ће Твоја Света воља увек управљати њеним животом. Јер Си Ти Бог милости и спасења и Теби славу узносим, о Христе Господе, са Твојим Предвечним Оцем и Пресветим, Добрим и Животодавним Духом, сада и увек и у векове векова. Амин!

Нема коментара:

Постави коментар