Молитва за исцељење

(молитва у свакој немоћи)

(молитва за болесника)

Владико Сведржитељу, Лекару душа и тела наших, који понижаваш и узвисујеш, кажњаваш и опет исцељујеш! Посети милошћу Својом Болесног слугу Твога _________ (име болесника), испружи мишицу Своју, пуну исцељења и лека и излечи га, подигни немоћног са постеље. Запрети духу немоћи, удаљи од њега сваку рану, сваку болест, сваку грозницу и дрхтавицу и свако сагрешење или безакоње, разреши, отпусти, опрости, човекољубља Свога ради. Авај, Господе, поштеди створење Своје у Христу Исусу, Господу нашем, са којим Си благословен, са Пресветим и Благим и Животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

(молитва за болесницу)

Владико Сведржитељу, Лекару душа и тела наших, који понижаваш и узвисујеш, кажњаваш и опет исцељујеш! Посети милошћу Својом Болесну слушкињу Твоју _________ (име болеснице), испружи мишицу Своју, пуну исцељења и лека и излечи је, подигни немоћну са постеље. Запрети духу немоћи, удаљи од њу сваку рану, сваку болест, сваку грозницу и дрхтавицу и свако сагрешење или безакоње, разреши, отпусти, опрости, човекољубља Свога ради. Авај, Господе, поштеди створење Своје у Христу Исусу, Господу нашем, са којим Си благословен, са Пресветим и Благим и Животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

1 коментар:

  1. Upoznao sam jednu divnu devojcicu koja je bolesna od kako kazu zemaljski lekari neizlecive bolesti,ali ja znam da ono sto je ljudima nemoguce bogu je svemoguce...pa hteo sam da pozovem da se svi pravoslavni hriscani mole za nju zove se Andjela.

    ОдговориИзбриши