Златоустове молитве за онога који пати од злих духова

Прва молитва
Помолимо се Господу:
Боже вечни. ти си искупио људски род од робовања ђаволу; избави свога Служитеља (своју служитељку; име) од сваког дејства нечистих духова; заповеди злим и нечистим духовима и демонима да одступе од душе и тела твога служитеља (твоје служитењке; име) те да не остају и да се не скривају у њему; нека твојим светим именом и (именом) твога јединородног Сина, и твога животворног Духа, буду натерани у бекство од онога кога твоје руке створише, да би очишћен од сваког ђаволског непријатељског поступања, поживео свето и праведно и побожно, удостојен пречистих тајни твога јединородног Сина и Бога нашега, са којим си благословен и прослављен, са пресветим и благим и животворним твојим Духом, сада и увек и у све векове. Амин.

Друга молитва
Помолимо се Господу.
Ти си запретио свим нечистим дусима и силом (своје) речи истерао Легеона; појави се и сада подсреством свога јединородног Сина свом створењу, које си створио пo свом лику. и избави њега кога je противник савладао, - да би помилован и очишћен био уврштен у твоје свето стадо и сачуван ка живи храм Светога Духа и божанских и пречистих освећења - благодаћу и саосећањем и љубављу према човеку твога јединородног Сина, са којим си благословен, са пресветим и благим и животворним твојим Духом, сада и увек и у све векове. Амин.

Tpeћa молитва
Помолимо се Господу.
Тебе призивамо, Боже који владаш, Сведржитељу, Свевишњи, који се не даш искушати, мирни царе; призивамо тебе који си створио небо и земљу. Јер из тебе изниче Алфа и Омега, Почетак и Крај. Људима си дао четвороножне животиње да им буду покорне. јер си их ти потчинио, Господе. Пружи своју моћну руку и своју узвишену и свету мишицу, и милостиво погледај на ово своје створење, п a му пошаљи анђела мира, анђела моћна, чувара душе и тела, који ћe запретити и одгонити од њега сваког злог и нечистог демона. Јер си ти једини Господ, Свевишњи, Сведржитељ, благословен у све векове. Амин.

Нема коментара:

Постави коментар